keskiviikko 11. huhtikuuta 2012

Mango-valkosuklaatorttu


Tämä kakku sopii tarjottavaksi mielestäni ympäri vuoden. Päällisen voi vaikka joulun aikaan tehdä punaiseksi esim. marjasoseella ja syksyisen ruskan värin kakkuun tuo ruusunmarjasose. Kesään ja kevääseen kevyen keltainen sopii mainiosti! Kakun täytettä voi myös vaihdella kausirahkojen mukaan esim.kuningatar rahka ja tiramisu saa kakkuun eri vivahteen. Lisään myöhemmin eri rahkoilla toteutettuja versioita.


Valkosuklaa-mangokakku

Pohja:
200gKaurakeksejä
50gVoita

Täyte:
1prk sitruunan makuista rahkaa
1prk appelsiini tuorejuustoa
1prk kermaa
200g valkosuklaata
1/2 dl vaniljakastiketta
mantelirouhette ja rusinoita

Mangokuorrute:
2prk mangososetta
1/2 dl vettä
1dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voi. Painele irtopohjavuuan pohjalle.

Sekoita rahka, tuorejuusto, vaahdotettu kerma ja halutessasi mantelit ja rusinat, (voi tosin jättää poiskin). Jos täyte näyttää kovin paksuhkolta lisää n.1/2 dl vaniljakastiketta joukkoon. Sulata valkosuklaa ja lisää täytteeseen hieman jäähtyneenä. Kaada täyte pohjan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kaada kaksi purkillista lasten mangososetta kattilaan ja lisää 1/2dl vettä ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää hyytelosokeri. Kuumenna vielä uudelleen kiehuvaksi ja anna jäähtyä hetken että alkaa saostumaan. Kaada hyytyneen kakun päälle ja koristele. Tässä kakussa lasten koristelemina kullanvärisiä rakeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti