maanantai 9. huhtikuuta 2012

Lusikkaleivät


Keväisiin juhliin lusikkaleivät sopivat mainiosti ja mikset ympäri vuoden tarjottavaski. Itse innostun tekemään näitä keväisin, koska mummoni teki lapsuudessani näitä usein syntymäpäivilleni. Monesti myös pääsiäisenä muistan hänen tarjoilleen näitä pääsiäinmunina.
Täytteeksi laitoin viime kesänä tekemääni omena-kurpitsahilloa.

Lusikkaleivät

250g voita
1 dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1tl vaníljasokeria

Sulata voi kattilassa ja anna kiehua muutama minuutti että rasva saa vähän väriä. Lisää sokeri ja anna jäähtyä. Sekoita jauhot keskenään ja lisää sähkövatkaimella sekoittaen.
Ota sopivan kokoinen lusikka, meillä käytetään lasten muumilusikkaa, isompaa kokoa. Ota taikinaa lusikkaan ja paina kattilan reunaa vasten. Työnnä sormella pikkuleipä pellille.
Paistan lusikkaleipiä 225 vain.n.5min koska mielestäni ovat vaaleina kauneimpia. Paistamisen jälkeen laita hilloa puolikkaalle ja paina toinen puolikas päälle. Pyörittele sokerissa lopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti