sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Loppiaisen munatoti

Jo monena vuonna olen ajatellut kokeilla munatotia, joka amerikassa on suosittu jouluherkku. Tänä jouluna sitten kokeilin sitä. Oli hyvää mutta todella raskasta ja sitä voi mielestäni kerralla nauttia vain uhden lasillisen.....

LOPPIAISEN MUNATOTI

n.8 hlö annos

3 munaa
1dl sokeria
1dl tummaa rommia
1/2dl konjakkia
1/2rkl vaniljasokeria
3dl kermaa
5dl maitoa
1dl kermavaahtoa ja 1/2 tl muskottia koristeeksi


Erota valkuaiset ja keltuaiset toisistaan.
Vaahdota keltuaiset ja 1/2 dl  sokeria. Lisää vaahdon joukkoon alkoholi ja vaniljasokeri vatkaten. Laita kulhossa peiteltynä jääkaappiin n.pariksi tunniksi.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää loppu sokeri vaahdotuksen lopussa.
Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja lisää keltuaisseokseen kermavaahto ja maito sekoittaen.
Lisää valkuaisvaahto varoavasti nostellen muun seoksen joukkoon, juuri ennen tarjoilua.
Kaada laseihin ja koristele vaahdotetulla kermalla ja muskotilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti