lauantai 12. helmikuuta 2011

Ystävän marenkikakku!


 Ystävän marenkikakku!
 
Pohja
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 kpl keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
 
Pinnalle
3 kpl valkuaista
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
 
Täyte
8 dl raparperin paloja
2 dl sokeria
tilkka vettä tai
valmista raparperihilloketta
2 dl kuohukermaa
 
Itse käytin kakkuun viime keväänä tekemääni raparperihilloa. Täytteeseen sopii vaikka omenahillokin.


Margariini ja sokeri on vaahdotettu ja sekaan on lisätty 3 keltuaista. Jauhot ja leivinjauhe sekä maito lisätään sekaan ja taikina levitetään uunipellille.
Marenkia varten vaahdota valkuaiset kuivassa kulhossa ja kuivilla vatkaimille. Lisää sokeria vaahdotuksen loppuvaiheessa.
Levitä marenki torttupojan päälle.

Paista 175 asteessa n.20-30min kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Valmista täyte tai käytä valmista hilloa. (Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä.) Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi.Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. (Jos raparperihilloke on kovin löysää, valuta siitä liika neste.)
Levitä hillo ja kerma alimmaisen levyn päälle ja nosta toinen levy kanneksi. Valmis! 
Valmis kakku ei koristeita kaipaa, vain kupin hyvää kahvia seuraksi!

Lämpöisiä halauksia ystävänpäivänä,

-pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti