Ystävän marenkikakku!
Pohja
150 g margariinia
1,5 dl sokeria
3 kpl keltuaista
1 dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
Pinnalle
3 kpl valkuaista
2 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
Täyte
8 dl raparperin paloja
2 dl sokeria
tilkka vettä tai
valmista raparperihilloketta
2 dl kuohukermaa
Itse käytin kakkuun viime keväänä tekemääni raparperihilloa. Täytteeseen sopii vaikka omenahillokin.
Paista 175 asteessa n.20-30min kunnes marenki on saanut kauniin värin.
Valmista täyte tai käytä valmista hilloa. (Kiehauta kuoritut, pilkotut raparperit pienessä vesitilkassa yhdessä sokerin kanssa ja anna jäähtyä.) Vaahdota kerma tukevaksi vaahdoksi.Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Nosta toinen levy kakkuvadille. (Jos raparperihilloke on kovin löysää, valuta siitä liika neste.)
Levitä hillo ja kerma alimmaisen levyn päälle ja nosta toinen levy kanneksi. Valmis!
Valmis kakku ei koristeita kaipaa, vain kupin hyvää kahvia seuraksi!Lämpöisiä halauksia ystävänpäivänä,
-pauliina
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti