perjantai 4. helmikuuta 2011

Runebergin hillokakku

Runoilija Johan Ludvig Runebergin syntymäpäivää vietetään 5.2. Perinteinen Runebergin torttu on saanut seurakseen monenlaisia muunnelmia. Tässä niistä yksi. Ohje on äidin antama hillokakun ohje, johon on laitettu omenahilloa tms.mitä on sattunut kotona olemaan. Muokkasin ohjeen nyt vadelmahillon kanssa Runebergin päivään sopivaksi. Kakku on erittäin mehukas ja kostea.

Runebergin hillokakku


250g voita
2,5dl sokeria
2 munaa
4,5dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
1tl kardemummaa
1tl vanilliinisokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1dl piparimurua
2dl piimää
2rpk sitruunan mehua
2dl vadelmamarmeladia


Kuorrute:
2 dl Tomusokeria
1rkl vettä
1rkl vadelmamarmeladia




Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vielä sähkövatkaimella vatkaten. Lisää sekoitetut kuivat aineet. Sekoita piimä ja sitruunamehu ja lisää joukkoon.


Laita taikinan 1/3 osa pitkulaisen vuuan pohjalle. Levitä päälle 1dl vadelmamarmeladia. Lisää 1/3 taikinasta ja toinen kerros vadelmamarmeladia (1dl) sen päälle. Laita vielä lopuksi loput 1/3 taikinasta marmeladin päälle ja paista 175 asteisessa uunissa n.45 min.


Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja lisää jäähtyneen kakun päälle. Voit koristella vielä valkoisella tomusokerikuorrutteella ja nomparelleilla.

Mukavaa Runebergin päivää,

-pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti