keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kurpitsansiemen sämpylät

Talvisenä päivänä ulkoilun jälkeen maistuu lämmin keitto ja tuoreet sämpylät!



Kurpitsansiemen sämpylät

5dl vettä
2dl porkkanaraastetta
1dl kurpitsansiemeniä
1dl kaurahiutaleita
1tl suolaa
1rkl siirappia
1pss kuivahiivaa
1dl kaurahiutaleita
10-12 dl vehnäjauhoja (täysjyvä)
1dl auringonkukka öljyä
1muna

Voitelu munalla ja pinnalle kurpitsasiemeniä

Lämmitä vesi n.38 asteiseksi kuten kuivahiivan kanssa kuuluu. Lisää joukkoon porkkanaraaste, kurpitsansiemenet, suola, siirappi ja kaurahiutaleet sekä muna.
Sekoita vispilällä ja sekoita n.2dl jauhoista joukkoon sekä kuivahiiva.
Laita vaivaantumaan yleiskoneeseen ja lisää jauhoja koko ajan alustaen. Lisää lopuksi öljy ja lisää jauhoja jos taikina tuntuu löysältä.
Kohota leivinliinan alla ja sitten leivo sämpylöiksi. Taikinasta voi toki leipoa leipiäkin tai patonkeja!
Voitele munalla ja laita päälle kurpitsansiemeniä.

Paista 225 asteessa n.10-15 min uunista riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti