perjantai 20. toukokuuta 2011

Banaani-suklaatiikeri


Keväisten juhlien kahvipöytään sopii hyvin kuivakakut. Tässä tiikerikakku johon laitoin mausteeksi banaania. Päällinen on tomusokeri-kaakao kuorrute. Samasta taikinasta voi tehdä muffinejakin ja kuorruttaa samalla kuorrutteella.




BANAANI-SUKLAA TIIKERI

200g voita
2dl sokeria
3 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2 banaania
1tl sitruunan mehua
1tl sitruunan kuorta
2rkl kaakaojauhetta
1/2 dl kahvia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Soseuta banaani ja lisää sitruunan kuori sekä mehu ja lisää taikinaan. Ota taikinasta tässä vaiheessa 1/3 osa toiseen kulhoon ja lisää siihen kaakao ja kahvi.
Laita taikinaa kerroksittain vuokaan ja pistele haarukalla jotta saat tiikeriraitaan muotoa.
Paista kakkua 175 astetta n.45min.

Sekoita kuorrutteeseen 1 1/2 dl tomusokeria ja 2rkl kaakaojauhetta sekä 1-3rkl vettä. Kaada jäähtyneen kakun päälle ja koristele vaikka pähkinärouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti