torstai 19. toukokuuta 2011

Hiekkalaatikon uusiokäyttö

Eräällä ystävälläni on lapset jo kasvaneet hiekkalaatikkoiästä pois, hän ajatteli hajottavansa hiekkalaatikon pois turhaa tilaa viemästä.
Samoihin aikoihin tehtiin hänen pihalleen pihasuunnitelmaa ja sain idean että tehdään hiekkalaatikosta kukkaistutusalue.
Laatikkoa siirrettiin pihassa hieman toiseen kohtaan ja aseteltiin hiekan avulla suoraan ja pohjalle asennettiin suodatinkangas, jonka päälle mullat ja kasvit. Kuvassa kaikki kasvit eivät vielä ole istutettu ja projeksti on vielä pahasti keskeneräinen. Pihaan tehtiin mm.pieni muurikivi vanhoista tiilistä joita oli jäänyt aikanaan talon muurauksessa yli.
Nyt kasvit ovat hienosti levinneet ja laatikko on kauniin vehreä suihkulähteineen kaikkineen. He halusivat pienen suihkulähteen vain raikastamaan kuumia päiviä, jo pelkkä veden lorina tuo raikkauden ja rentoutumisen tunnelmaa puutarhaan. Suihkulähteen altaaksi he valitsivat pesuvadin.

Puutarhan teossa ollaan monesti liian "säikkyjä" eikä uskalleta käyttää mielikuvitusta. Pelätään että jos ei onnistukaan. Itse olen oppinut puutarhahoidossa sen että luovuus kumpuaa ja virheistä oppii! Eikä se puutarha koskaan ole valmis. Itse kuulun ainakin niihin puutarhaharrastajiin jotka joka vuosi keksivät siirtää ja myllätä joitain kasveja toiseen kohtaan :)
Ihanaa puuhastelua!
Mukavia puutarhapiiperrys hetkiä lukijoille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti