keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Savon maisemissa sielu lepää ja mieli virkistyy!
Näissä kauniissa Savon maisemissa meillä on ollut ilo ja kunnia vierailla jo useana kesänä sukulaisia ja tuttavia tapaamassa. Näissä maisemissa ja varsinkin tämän tilan tunnelma on hyvin mukaansa tempaava ja taiteellinen. Suomi on täynnä taiteilijoita joista muu maailma ei tiedä ja jotka tuottavat taidetta ja kauniita asioita ympärilleen omaksi ja toisten iloksi. Täällä tilalla se todella pitää paikkansa :) 

Eräs tilan asukkaista on Telle joka luo kaunista katseltavaa ja ihan käyttöesineitä paljon luonnon materiaaleista. Tellen kanssa yleensä jossain kohtaa lomaa taiteellinen luovuus saa voiton ja alkaa tapahtua. Viime kesänä teimme paljon kauniita koristeita järvikaisloista. Tässä niistä muutama.Tänä kesänä oli vuorossa valuhommat! Telle oli taiteillut miehensä avustuksella kauniita pihalaattoja betonista. Kokeilimme tehdä laattoja myös raparperin lehdelle. Puuha on mielenkiintoista ja kaunista tuli.

 Raparperilaatat saivat paikan pihassamme marjapensaiden väleistä.


Pienempiä lehtiä teimme tatarin lehdistä, ne löysivät paikan rautatieomenapuun alta :)

 Näin kauniin kasvihuoneen Telle on miehensä ja veljensä Jaakon kanssa tehnyt. Jaakko on asia erikseen, meidän perheen oma "kesäpuuseppä"! Hän on taitellinen ja kätevä puuseppä. Hänen käsissään syntyy niin tuulimyllyt kuin koristelyhdyt puutarhaan ja isompia kohteitakin on kuten kesämökit.. ym... Huh!
 Joka tapauksessa palatessani tähän kasvihuone asiaan; kasvihuone on betonia lukuunottamatta kierrätystavaraa. Seinät on tehty vanhoista ikkunoista ja laatat perustaan ja edustalle on valettu itse, tietenkin!  Voiko olla kauniimpaa ja maisemaan sopivampaa mökkiä olemassa?                                                      Tässä käsin valettu betonilaatta kasvihuoneen edustalla.
Tällaisia paju ja risu askarteluja Telle on taitava tekemään. Kukkapenkin reunuksen idea on rajata kasvit pysymään tietyllä alueella. Hän on tehnyt risuista poroja ym.kauniita esineitä moniin eri tilaisuuksiin ja onpa yksi poro tilattu Orimattilaankin :)


                                        Metsän sermi tuo suojaa puuceelle ja on kaunis yksityiskohta metsän reunassa.Tämä "metsänneito" syntyi alunperin mörön syötiksi. Pimeinä syksy iltoina ja öinä on mukavampi mennä puuceehen kun on metsän neito kytiksellä :) Metsän neito on vain hieman leipääntynyt virkaansa ja harkitsee kovasti muuttoa Orimattilaan, nuoremman metsän neidon astuessa virkaan....

Tällaisia kauniita pihan koristuksia kesäpuuseppämme tänä kesänä meidän iloksi taas loihti!
                                                                               Köynnöstuki kärhölle. Lähes merin korkuiset pihalyhdyt koristavat portin pieliä ja ajavat samalla portinpielien  asemaa pihaamme tultaessa. Sisälle laitetaan sitten syksyn hämärtyessä sähköiset valot tai voidaanpa siellä polttaa aitoja kynttilöitäkin.....


                    Kaunis kartanon penkki syntyi yhteistyössä ideoimalla ja suunnittelemalla uniikiksi pihan kaunistukseksi!
                   
Kiitos kaunis taas kerran mukavasta ja rentouttavasta lomasta ja lomaseurasta ennenkaikkea! Taideyhdistyksen seuraava kokous on varmaan sitten taas ensi kesänä, ellei epävirallisesti kokoonnuta sitä ennen.... :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti