perjantai 22. heinäkuuta 2011

Mustikka valkosuklaatorttu


Mustikka valkosuklaa torttu

Pohja:
1 pkt Digestiveä
150 g voita

Murskaa keksit ja sulata voi sekaan ja painele irtopohja vuuan pohjalle.

Täyte:

2prk vaniljatuorejuustoa
2dl mustikoita
4dl kuohukermaa
100g valkosuklaata rouhittuna
5 liivatelehteä
1 dl sokeria

Päälle:
Mustikoita 2dl
2dl hyytelösokeria

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää muut aineet kerman joukkoon.
Sulata liivatteet kiehuvaan pieneen vesitilkkaan. Lisää sulaneet liivatteet massan joukkoon ja kaada pohjan päälle.
Anna hyytyä ainakin 5 tuntia mieluiten seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä lisää mustikoita  2 dl pinnalle. Tee hyytelösokerista kiille ohjeen mukaan.
Itse laitoin 2 dl vettä kiehumaan ja kiehuvana lisäsin 1dl hyytelösokeria ja kiehautin uudelleen ja otin sivuun hieman jäähtymään ja jähmettymään. Sitten kaadetaan vain marjojen päälle. 
Tuoreita mustikan varpuja koristeeksi.
Namskis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti