lauantai 17. marraskuuta 2012

Suklaa-pähkinätorttu


Tämän ihanan ohjeen löysin Kinuskikissan sivuilta ja hieman muokkasin ohjetta, koska mukaan sopii mielestäni hyvin marmeladi.
Kiva tarjottava esim.glögin kanssa pikkujouluaikaan!


Pohja:
175g voita
1dl vettä
3rkl kaakaojauhetta
2 1/2dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa 
1tl vaniljasokeria
1dl rahkaa tai kermaviiliä
2munaa

Täyte:
Appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:
150g voita
1dl kaakaojauhetta
2rkl maitoa
6dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
pähkinäsekoitusta
Kostutukseen maitoa





Mittaa voi, vesi ja kaakaojauhe kattilaan. Kuumenna ja keitä n.5min.
 Jäähdytä. Lisää jäätymisen jälkeen sokeri.
Yhdistä loput kuivat aineet ja lisää taikinaan.
Lisää kevyesti sekoitetut munat ja rahka tai kermaviili. Lisää taikinaan. Sekoita tasaiseksi mutta älä enää vatkaa taikinaa.
Kaada voideltuun vuokaan ja paista 200asteessa n.30min alatasolla.
Anna pohjan jäähtyä.

Mittaa kuorrutusta varten voi, kaakaojauhe ja maito kattilaan. Keitä hetken aikaa ja ota liedeltä ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista. Voita ja sokeri irtoaa seokseta pitkän aikaa, joten voit nopeuttaa jäähtymistä kylmässä vesihauteessa.
Halkaise pohja ja kostuta levyt maidolla. Laita väliin marmeladia ja kostuta myös kakun pinta maidolla.
Levitä kuorrute päälle ja painele esim.lusikalle kaunis kuvio pintaan. Ripottele erilaisia pähkinöitä koristeeksi.

Maukasta lauantaita,

-pauliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti