perjantai 26. marraskuuta 2010

Ensimmäinen adventti


Ensimmäinen adventti on sunnuntaina ja se avaa joulunajan meidän kodissa. Koristeet etsitään vintin kätköistä ja laitellaan paikoilleen.
Marraskuun viimeiset päivät menevät touhua täynnä. Askartelua ja käsitöitä tehdään valmiiksi, koska joulukuu on jo rauhoittumisen ja nautiskelun aikaa! Joulukuu on tuoksuja, makuja ja tunnelmaa! Joulukuussa on aikaa tavata ystäviä ja sukulaisia ja vaihtaa kuulumisia glögin ääressä.
Kokeilin kirjailua pitkästä aikaa. Muutama vanha jouluinen tyynyliina sai uuden ilmeen kun kirjailin muutaman jouluisen viestin niihin:) Kiva ja helppo idea uudistaa vanhoja tekstiileja:)
Joulun odotus syntyy tekemisestä ja yhdessä olosta. Joulukuu on aikaa kokeilla erilaisia joululeivonnaisia ja jouluruokia.  Joulua odottaessa on kiva kokeilla uusia reseptejä ja kansainvälisiä juttuja ruuan laitossa sekä leivonnassa. Perinteiseen jouluun kuitenkin laitamme suomalaisia meille perinteeksi muodostuneita herkkuja. Mutta mahtuu joukkoon aina joku uusi tulokaskin, jos sellaisen keksii ja kokee hyväksi etukäteen.
Joulukalenterin luukut alkavat avautua ja joulu lähenee lapsille myös sen myötä. Ollaan pidetty joka joulu lapsille toiminnallinen joulukalenteri, jossa on vieraillut tonttu Toljanteri. Toljanterin pesti meillä päättyi muutama vuosi sitten kun lapsemme eivät oikein enää lämmenneet ajatukselle:( Nyt kaksi nuorimmaista taas saavat nauttia kalenterin tuomista ihanista hetkistä ja tästä joulusta eteenpäin meillä vierailee tunturitonttu Oula :)
Tänä vuonna myös ompelin lapsille joulusukat, jonne hyvällä onnella voi tonttu silloin tällöin tuoda pikkuisen yllätyksen:)Sukkiin kirjailin myös lasten nimikirjaimet.....
Nautinnollista adventin aikaa kaikille lukijoille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti