maanantai 27. elokuuta 2012

Loimulohi


Loimulohi on yksi perheemme herkku. Ja näin syksyisin kun kodalla tulee taas oltua, sitä tehdään useasti.
Suolaamme kalan karkealla merisuolalla ja kuivattua tai tuoretta tilliä pintaan. Kuvat ovat sytytyshetkellä otettuja, näin kovalla tulella emme normaalisti loimuta. Kuvissa olevat kalat ovat kirjolohia, normaalisti käytämme merilohta, kirjolohi kun on ruotoisampi. Periaatteessa loimuttaa voi mitä kalaa vain. Iso kalafile kannattaa laittaa lautaan pyrstöosa ylöspäin, näin suola valuu loimutuksen aikana kalan paksuimpaan osaan. Tässä nämä pienet kirjolohet loimutimme sivuttain.
 Loimutuksen aikana sivelemme lohta katajanoksalla joka kastetaan voisulaan. Sulatetun voin joukkoon voi laittaa katajanmarjoja mausteeksi. Pienellä tulella loimuttaen isohko file valmistuu n.1 1/2-2 tuntia. Lautana meillä on koivulauta,jossa puutapit, joiden avulla kala kiinnitetään lautaan.



Kalaa odotellessa voi turauttaa nokipannukahvit ja lorauttaa joukkoon hieman kermalikööriä, nam!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti