torstai 24. toukokuuta 2012

Bebe-leivokset


Kokeilin bebe-leivoksia ensimmäistä kertaa. Olen ajatellut tehdä näitä lapseni rippujuhliin. Nyt kokeilun jälkeen tiedän muutaman niksin jotka osaan ottaa toivottavasti huomioon valmistellessani näitä juhliin. Ei liikaa täytettä ja täyte on laitettava tasaisesti ennen kuorrutusta, muuten täyte loistaa "läpi" niinkuin kuvasta näkyy. Mutta makuun se ei vaikuttanut :)

Bebe-leivokset

200g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2dl vehnäjauhoja

Vaniljakreemiä(Sallisen)

4 dlTomusokeria
n.4rkl vettä
muutama tippa elintarvikeväriä

Foliovuokia, jos ei ole leivosvuokia.

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna vatkaten. Lisää jauhot sekoitellen parissa erässä. Laita taikina hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Voitele folio tai leivosvuuat, itse käytin sprayöljyä. Sitten vuokiin painellaan taikinaa kuppimaisesti. Paistetaan 175 asteessa n.10min.

Jäähdytä hetki ennen kumoamista. Tee kreemi purkin ohjeen mukaan tai alusta asti itse. Lusikoi kreemiä leivosten pohjalle. Laita täytetyt leivokset hetkeksi jääkaappiin kovettumaan, ennen koristelua.

Tee kuorrute, sekoittamalla tomusokeri ja vesi sekä elintarvikeväri. Lusikoi kuorrutetta leivosten päälle ja koristele nompparelleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti