tiistai 27. maaliskuuta 2012

Lakritsifudge


Lakritsifudge

4dl kuohukermaa
3dl sokeria
100g voita
8 kick patukkaa
Lakritsinompparelleja

Kaikki aineet kattilaan, voi ja kick patukat voi pilkkoa. Keitellään n.10-15 min ja kunnes alkaa sakeentua kaadetaan vuokaan ja koristellaan nompparelleilla.
Kun on hieman jäähtynyt laita vuoka jääkaappiin jähmettymään. n.3  tuntia jääkaapissa, leikataan paloiksi.

4 kommenttia:

  1. moi,
    kauanko nuo säilyy jääkaapissa? VOiko kick-patukat korvata jollain muulla lakritsilla? Ja millaiseksi noitten koostumus menee jääkaapissa, tarttuvatko toisiinsa kiinni?

    VastaaPoista
  2. Lakufudge säilyy hyvänä jääkaapissa ainakin viikosta kahteen. Itse olen tehnyt esim.jouluksi jo viikkoa ennen sen jääkaappiin. Koostumus on aika tahmainen että päällekäin en niitä laittaisi. Mutta hyvin jämähdettyä on helppo kyllä leikata paloiksi. En ole kokeillut millään muulla lakritsilla, koska lakritsin pitää olla toffeemainen, mutta jollain toisen makuisella toffeepatukalla taas voisi kokeilla. Maukasta Joulua sinne!

    VastaaPoista
  3. Heippa!

    Millaiseen vuokaan olet laittanut seoksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin lasagnevuokaan leivinpaperin ja sen päälle kaadoin lakritsimassan. Vuoka oli n. 20x30 cm. Makeaa uutta vuotta!

      Poista