keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Loppiaisen herkkukakku


Joulun päätös on aina jollain tavalla haikeaa aikaa. Vaikka koristeita ja valoja onkin katsellut kyllästymiseen saakka. Loppiaisena useassa kodissa syödään loppuja jouluherkkuja ja sitä kauan odotettua piparitaloa! Loppiaiseksi valmistetaan myöskin vielä niitä herkkuja joita ei joulun ähkynä ole ennättänyt tai jaksanut tehdä, ennenkuin aletaan taas keventää:) . Tässä niistä yksi:

Kinuskikuorrutteinen suklaakakku

Suklaakakku:

5 dl vehnäjauhoja
3dl sokeria 
1dl kaakaojauhetta
 1tl soodaa
1tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1tlk maitorahkaa
1dl maitoa
150g sulatettua voita
2munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Rahka ja maito sekoitetaan ensin keskenään sitten lisätään kuivien aineiden joukkoon. Sulatettu ja hieman jäähtynyt voi sekä munat lisätään taikinaan.
Kakkua paistetaan voidellussa korppujauhotetussa vuokassa 175 astetta n.45min.

Kuorrute:

2dl Kinuskikastiketta
1dl Tuorejuustoa (maustamatonta)

Tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vatkataan kinuskikastike. Kuorrute kaadetaan kakun päälle ja koristellaan, tässä talvisilla nompparelleilla.

Mukavaa loppiaista!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti