Joulun päätös on aina jollain tavalla haikeaa aikaa. Vaikka koristeita ja valoja onkin katsellut kyllästymiseen saakka. Loppiaisena useassa kodissa syödään loppuja jouluherkkuja ja sitä kauan odotettua piparitaloa! Loppiaiseksi valmistetaan myöskin vielä niitä herkkuja joita ei joulun ähkynä ole ennättänyt tai jaksanut tehdä, ennenkuin aletaan taas keventää:) . Tässä niistä yksi:
Suklaakakku:
5 dl vehnäjauhoja | ||
3dl sokeria | ||
1dl kaakaojauhetta | ||
1tl soodaa 1tl vanilliinisokeria ripaus suolaa 1tlk maitorahkaa 1dl maitoa 150g sulatettua voita 2munaa Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Rahka ja maito sekoitetaan ensin keskenään sitten lisätään kuivien aineiden joukkoon. Sulatettu ja hieman jäähtynyt voi sekä munat lisätään taikinaan. Kakkua paistetaan voidellussa korppujauhotetussa vuokassa 175 astetta n.45min. Kuorrute: 2dl Kinuskikastiketta 1dl Tuorejuustoa (maustamatonta) Tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vatkataan kinuskikastike. Kuorrute kaadetaan kakun päälle ja koristellaan, tässä talvisilla nompparelleilla. | ||
Mukavaa loppiaista! | ||
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti