tiistai 9. elokuuta 2011

Kesäkurpitsakakku


KESÄKURPITSAKAKKU


4 munaa
4dl sokeria
4dl kesäkurpitsaa raasteena
1tl hunajaa
1rkl siirappia
1dl mantelirouhetta
1tl kanelia
1tl kardemummaa
6,5 dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
1dl öljyä
2dl kermaviiliä
mantelilastuja päälle

Sekoita kesäkurpitsaraasteen joukkoon hunaja, siirappi, mantelirouhe, kaneli ja kardemumma. Anna maustua taikinan teon ajan. Kesäkurpitsa alkaa vetistymään hieman mutta ei haittaa.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kermaviili ja jauhoseos. Lopuksi lisää maustunut kesäkurpitsa.
Sekoita varoen taikinaksi. Taikina on aika löysää.
Kaada pienelle uunipellille tai kakkuvuokaan. Päälle voi ripotella mantelilastuja.
Paista 200 asteessa n.25 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Lisänä sopii appelsiinituorejuustolla maustettu kermavaahto tai vaniljajäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti