lauantai 15. joulukuuta 2012

Jouluinen luumubrita.

Pohja
150 g voita tai leivontamargariinia
1 1/2 dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maitoa
Marenki
4 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
Luumuhilloa ja kermaa

Vaahdota voi ja sokeri pohjaa varten. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa taikinaan.
Levitä taikina pellille. Vaahdota marenkia varten valkuaiset ja lisää vaahdotuksen loppuvaiheessa sokeri. Nostele marenkin pohjan päälle, ripottele pinnalle mantelilastuja ja paista 175 asteessa n.25 min, kunnes marenkin on kauniin väristä.
Voit tässä vaiheessa laittaa pohjan pakastimeen ja täyttää vasta kun on ajankohtaista. Pakkasesta otettuna pohja on helpompi käsitellä.
Leikkaa pohja kahtia ja nosta alimmainen pohja tarjoiluvadille ja täytä. Täytteeseen vaahdotetaan kerma ja lisätään luumusose, sokeria voi laittaa maun mukaan. Nosta toinen osa pohjasta päälle ja kakku ei paljon koristeluja kaipaa, vain hiukan tomusokeria voi ripotella pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti