maanantai 8. marraskuuta 2010

Taatelikäärö

Taateli kuuluu jouluun ja perinteinen taatelikakku. Mutta mitä muuta siitä kivikovasta kökkäreestä voi tehdä?
Lähdin kokeilemaan keittämällä taatelit pienessa vesitilkassa pehmeäksi soseeksi. Maustoin soseen kardemummalla ja jäähdytin.
Leivoin tavallisen 4 munan kääretorttulevyn jonka täytin;
Kun sose oli jääntynyt lisäsin joukkoon n.1dl vaahdotettua kermaa ja purkillisen vaniljalla maustettua rahkaa. Sokeria ei tarvitse kuin hyppysellinen, koska taateli itsessään on makea ja maustettu rahka sisältää makeutta.
Koemaistelija porukka totesi tämän hyväksi yhdistelmäksi:) Varmasti tästä tulee yksi joulun suosikki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti