tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kotiwiinerit


Kotitekoiset wiinerit ovat olleet mielessä kokeilla jo pitkään. Sitten yhtenä sunnuntaina aloitin ja olivat hauskoja tehdä, joskin työläitä kaulimisen ja kohottamisen vuoksi. Mutta maistuivat vieraille!


Kotiwiinerit

Taikina:
½ l maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n.12-14 dl vehnäjauhoja
1dl pullomargariinia

Tee pullataikina normaaliin tapaan.

Väliin:
n.100 voita tai margariinia

Päälle:
 paistonkestävää marmeladia
vaniljakreemiä

Voiteluun:
Kananmunaa

Koristelu:
tomusokeri-vesikuorrutetta (värjättyä)

Kun pullataikina on kohonnut n.15 min kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja voitele huoneenlämpöisellä voilla tai margarinilla. Kääntele levy kolmeen osaan toistensa päälle, niin että voideltu osa jää piiloon. Kauli kevyesti ja kohota n.10min. Tee sama uudelleen pari kertaa.
Sitten kaulitaan taas levyksi ja taikinapyörällä leikataan n.2cm paksuisia suikaleita ja kieputellaan pellille oman näköisiksi wiinereiksi.
Voitele munalla ja laita paistokestävää hilloa ja vaniljakreemiä päälle. Itse käytin Sallisen vaniljakreemiä. On helppo tehdä. Ohjeet purkin kyljessä.

Paistamisen ja jäähtymisen jälkeen värjätyllä sokerivesi kuorrutteella koristelu ja nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti