tiistai 27. maaliskuuta 2012

Kotiwiinerit


Kotitekoiset wiinerit ovat olleet mielessä kokeilla jo pitkään. Sitten yhtenä sunnuntaina aloitin ja olivat hauskoja tehdä, joskin työläitä kaulimisen ja kohottamisen vuoksi. Mutta maistuivat vieraille!


Kotiwiinerit

Taikina:
½ l maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
n.12-14 dl vehnäjauhoja
1dl pullomargariinia

Tee pullataikina normaaliin tapaan.

Väliin:
n.100 voita tai margariinia

Päälle:
 paistonkestävää marmeladia
vaniljakreemiä

Voiteluun:
Kananmunaa

Koristelu:
tomusokeri-vesikuorrutetta (värjättyä)

Kun pullataikina on kohonnut n.15 min kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi ja voitele huoneenlämpöisellä voilla tai margarinilla. Kääntele levy kolmeen osaan toistensa päälle, niin että voideltu osa jää piiloon. Kauli kevyesti ja kohota n.10min. Tee sama uudelleen pari kertaa.
Sitten kaulitaan taas levyksi ja taikinapyörällä leikataan n.2cm paksuisia suikaleita ja kieputellaan pellille oman näköisiksi wiinereiksi.
Voitele munalla ja laita paistokestävää hilloa ja vaniljakreemiä päälle. Itse käytin Sallisen vaniljakreemiä. On helppo tehdä. Ohjeet purkin kyljessä.

Paistamisen ja jäähtymisen jälkeen värjätyllä sokerivesi kuorrutteella koristelu ja nam!

Lakritsifudge


Lakritsifudge

4dl kuohukermaa
3dl sokeria
100g voita
8 kick patukkaa
Lakritsinompparelleja

Kaikki aineet kattilaan, voi ja kick patukat voi pilkkoa. Keitellään n.10-15 min ja kunnes alkaa sakeentua kaadetaan vuokaan ja koristellaan nompparelleilla.
Kun on hieman jäähtynyt laita vuoka jääkaappiin jähmettymään. n.3  tuntia jääkaapissa, leikataan paloiksi.

maanantai 19. maaliskuuta 2012

Maustettu munavoi


Maustettu munavoi

Keitettyjä munia
Margariinia tai voita
Maustettua tuorejuustoa,ruohosipuli tms.
Yrttejä

Kuori keitetyt munat kulhoon ja pilko voi tai margariini joukkoon. Itse tykkään käyttää munavoihin oivariinia, flooraa tms, joka levittyy helpommin.
Survo sauvasekoittimella voi ja munat tahnaksi. Lisää maustettua tuorejuustoa ja yrttejä.
Sopii täytteeksi esim.voileipäkakkuun tai sitten voi pursottaa cocktail piirakoiden päälle kuten kuvassa.
Kiva tarjottava lastenjuhliin tai illan istujaisiin.

maanantai 12. maaliskuuta 2012

Graffitti-kakku

Graffitikakku

Vietimme viikonloppuna murkkujen synttäreitä ja kakun piti tietenkin olla heidän mieleinen. Graffitit ovat nyt laajentuneet kakkuunkin...
Eli kaulitulle sokerimassa levylle piirrettiin leivinpaperin läpi heidän suunnittelma kuva ja karamellikynälla sitten ääriviivoja pitkin maalattiin.
Kerma värjättiin savyihin sopivaksi... Jou!

Sitruuna-hyydykekakku


Tähän kakkuun tein sokerimassasta narsisseja. Vuokana on gerbera reunavuoka, jonka avulla kakun voi tehdä suoraan tarjoilualustalle. (Vuokaa myy ainakin confetti.fi)


Sitruuna-hyydykekakku


Pohja:
Kaurakeksejä
voita

Täyte:
Kermaa 5dl vaahdotettuna
Valmista kakkuhyydykejauhetta
(confetista, sitruunan makuista)

Kiille:
Valmista sitruunakiisselia 6dl
3 liivatelehteä

Koristeet:
Sokerimassata tehtyjä koristeita ja karamellivärillä värjättyä kermaa sekä koristerakeita.



Murskaa keksit ja sulata voita joukkoon.
Painele vuuan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää sitruunahyydykejauhe veteen pakkauksen ohjeen mukaan ja sekoita. Yhdista kerma ja vesijauhoseos.
Kaada massa keksien päälle vuokaan.
Anna hyytyä n.3tuntia.
Valmista kiisseli pakkauksen ohjeen mukaan, itse käytin Ekströms kiisseliä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja sulata ne liotuksen jälkeen pieneen vesitilkkaan. Kaada liivateseos kiisselin joukkoon ja kaada kiisseli kakun päälle ja jatka hyydyttämistä vielä vähintään 3h, mielellään yön yli.

Koristele värjätyllä kermalla ja sokerimassa koristeilla sekä koristerakeilla tms. Itse tein sokerimassasta narsisseja kakun päälle.

Aurinkoisia kevätpäiviä,

-pauliina