keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Lihajuurespata


Olimme viikonloppuna caravan-messuilla ja sorruin ostamaan tällaisen haudutuspadan.
Nyt olen kokeillut siinä  jo muutamia puuroja ja lihapatoja. Kätevä on ei voi muuta sanoa! Matkailuvaunu käytössä varsinkin todella näppärä kun ei ole uunia. Ja vaikka uuni olisikin tämä vie todella vähän virtaa kaasu uuniin verrattuna, myös kotikäytössä erittäin näppärä isossa perheessa kun ruokaa tehdään kerralla suuria määriä. Tällaisessa padassa ruoka hautuu itsekseen kotona tai reissussa.



Muutoinkin syksyllä tulee tehtyä uuni ja pataruokia. Tuoreet juurekset ja kasvikset ovat hyviä lisukkeita haudutettuna ym.

Tässä ohjeessa:

JUURES-LIHAPATA

Karjalanpaistilihaa
Lanttua
Porkkanaa
Palsternakkaa
Sipulia
Hieman vettä
Suolaa, maustepippureita, laakerinlehtiä.

maanantai 19. syyskuuta 2011

Nauti ruskan väreistä!



Ruskan väriloisto alkaa olla kohta parhaimmillaan myös täällä etelässä. Monet koristekasvit loistavat puutarhassa tulenpunaisissa väreissä tuoden lämpöä kylmeneviin päiviin.
Yllä kuvassa villiviini loistaa aidan päällä komean punaisena :)




Lyhtykoiso hehkuu perennaryhmässä oranssin kultaisena. Lyhtykoison voi kerätä sisälle kuivumaan maljakkoon tai käyttää valosarjojen kanssa vaikka koristevalaisimeksi.




                                            Komea maksaruoho kukkii vielä myöhään syksyllä hempeän punaisena.





Koivuangervon valitsin pihaan juuri syysvärinsä vuoksi, kuten monen muunkin kasvin valinnassa minulle tärkeää on kasvin syysväri.



Vaikkei omaa puutarhaa olisikaan, metsästä löytyy paljon kasveja joissa syysväri loimuaa. Metsässä kuljeskelu on ihanaa ja sieltä saa voimaa jaksaa syksyn harmauden. Metsä on hyvä paikka rauhoittua ja kohdata omat ajatukset.
Joku lapsistani sanoi kerran että syksy haisee ihmeelliseltä ja toden totta syksyn tuoksut ja värit ovat ihmeellisiä :) Nauttikaa syksystä ja ruskasta!

torstai 15. syyskuuta 2011

Sohvan uusi ilme

Sain vihdoin ommeltua sohvatyynyihin uudet päälliset. Löysinkin mielestäni aivan ihanan ruutukuosin jossa toistuu sama beige mikä on sohvan perusväri. Sohvan omaa kangasta ei ollut enää saatavilla ja päätin valita aivan erikuosin tyynyihin. Tulikin aika pirtsakan oloinen :)

tiistai 6. syyskuuta 2011

Illan varjoon himmeään....


Joka syksy aiemmin ja aiemmin alan miettiä että olisipa kiva laitella vähän valoja hämärtyvään iltaan.. Kesällä tehdyt portinpieli lyhdyt saivat nyt valosarjat sisäänsä ja loistavat hämärtyvässä illassa näyttäen valoa kotiintulijalle!


Joulua kohti mennään lukijani.... Nautinnollisia ruskan hetkiä!

-pauliina