sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Eteisen tunnelmia


Tänään sain idean alkaa muuttamaan eteisen tyyliä modernimpaan suuntaan Tähän asti siellä on ollut hyvin harmoninen ja ehkä hieman maalaisromanttinen tyyli. Sinänsä ihan ok, mutta nyt maalaisromantiikka saa kyytiä tästä kodista, ainakin osittain:)

 Verhotankoina on tähän saakka toiminut puiset hyllyt ja niiden kannattimet. Kannattimien väliin laitoin verhojousen joilla verho ripustettiin ikkunaan.
 Hyllyt ovat olleet kätevät myös ikkunavalojen pidikkeenä. Talviverhoina eteisessä on ollut pentikin saaga kankaasta ommellut kapat.. Nyt vaan pitää hommata sellaiset tangot mihin nämä verkot sopii, pidän kankaasta ja saaga sarjasta muutenkin todella paljon.
Ainoa huono puoli tässä systeemissä on ollut pölyjen pyyhintä hyllyiltä....Jotenkin tekee nyt mieli raikastaa eteistä kevättä kohti...Mitähän sitä sitten keksisi tilalle....

tiistai 25. tammikuuta 2011

Hiihtoretken eväät

Pitsatasku

Valmiita tortilla pohjia
Tomaattipyrettä
Kinkkua
Suolasieniä
Juustoraastetta
Jääsalaattia
Kurkkua
Tomaattia
Salaatin kastiketta (tässä käytetty Felixin tomaatti-chili)

Levitä tortilla pohjat pellille leivinpaperin päälle. Levitä tomaattipyre pohjan päälle, sitten kinkku, sienet ja juustoraaste.
Paista kuten pikku pitsat 225 n.8min.

Taitetaan hieman jäähtyneenä keskeltä "taskuksi" ja täytetään jääsälaatilla, tomaatilla ja kurkulla sekä mieleisellä kastikkeella.

Samalla idealla voi tehdä tortilla pohjista vaikka kanalla tai lohella täytettyjä taskuja. Nam!

lauantai 22. tammikuuta 2011

Jää valaisin

Jäävalaisin

Jäävalaisinta varten keräsin n.30 litran kokoista maitopurkkia. Pesin ne ja täytin vedellä.
Jäätymisen jälkeen otin ne hetkeksi huoneen lämpöön ja irrottelin "jäätiilet" purkeista ulos.,
Kokoamiseen käytin vettä ja lunta. Kastoin tiilet ensin veteen ja sitten lumeen.
Sisälle laitoin led-valot.

torstai 13. tammikuuta 2011

Pakkanen puree poskia

Heippa!

Arki alkaa taas löytymään tässäkin perheessa joulun vieton jälkeen!
Koulut ovat alkaneet ja arjen toiminnot alkavat olla täydessä vauhdissa. On taas se aika  vuodesta kun etsitään luistimet ja sukset koulun liikuntatunteja varten. Meillä ne on kyllä jo etsitty ennen joulua kun lapset halusivat kokeilla luistelua, hiihto ei niin innosta tässä poikaporukassa, mutta jääkiekko kylläkin. Oikeastaan kauhulla odotan toisessa mielessä tätä alkavaa kautta; kolmanneksi nuorimmaisemme on 4 talvena peräkkäin saanut urheiluvamman joista 3 on tullut talviurheilun saralla. Luun murtumahoito lapsella on jokseenkin aika tuttua puuhaa meidän perheessä. Toivotaan että nyt olisi sen suhteen rauhallisempi talvi:)

Olipa kiva kun oli muutama suojasää päivä tässä pakkasten välillä. Lapset innostuivat tekemään lumiukkoja ja vaikka mitä lumihahmoja lumesta.

Mutta nyt on mukavaa kun taas pakastaa, jos saisin jäädyttämiäni tiiliskiviä kohta käyttöön... Tiedä sitten mitä niistä tulee...
Laitan sitten kuvaa jos onnistuu...

Mukavia pakkaspäiviä lukijoille!

tiistai 11. tammikuuta 2011

Säärystimet

Tein pitkästä aikaa käsitöitä siis neuloin! Halusin säärystimet ja tällaiset tuli. Ihania lankoja tänä talvena saatavilla. Nämä tehty novitan puro langalla. Virkkasin varteen vielä kukan.

keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Loppiaisen herkkukakku


Joulun päätös on aina jollain tavalla haikeaa aikaa. Vaikka koristeita ja valoja onkin katsellut kyllästymiseen saakka. Loppiaisena useassa kodissa syödään loppuja jouluherkkuja ja sitä kauan odotettua piparitaloa! Loppiaiseksi valmistetaan myöskin vielä niitä herkkuja joita ei joulun ähkynä ole ennättänyt tai jaksanut tehdä, ennenkuin aletaan taas keventää:) . Tässä niistä yksi:

Kinuskikuorrutteinen suklaakakku

Suklaakakku:

5 dl vehnäjauhoja
3dl sokeria 
1dl kaakaojauhetta
 1tl soodaa
1tl vanilliinisokeria
ripaus suolaa
1tlk maitorahkaa
1dl maitoa
150g sulatettua voita
2munaa

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään. Rahka ja maito sekoitetaan ensin keskenään sitten lisätään kuivien aineiden joukkoon. Sulatettu ja hieman jäähtynyt voi sekä munat lisätään taikinaan.
Kakkua paistetaan voidellussa korppujauhotetussa vuokassa 175 astetta n.45min.

Kuorrute:

2dl Kinuskikastiketta
1dl Tuorejuustoa (maustamatonta)

Tuorejuuston joukkoon sähkövatkaimella vatkataan kinuskikastike. Kuorrute kaadetaan kakun päälle ja koristellaan, tässä talvisilla nompparelleilla.

Mukavaa loppiaista!





maanantai 3. tammikuuta 2011

Yksi joulu taas takana

Riisuin kodistamme joulun pois sunnuntaina. Tuntuu aina vähän haikelta ottaa koristeet pois, vaikkakin toisaalta tuntuu että kaikki koristeet ja valot jo hieman kyllästyttää. Minusta on ihana laitella jo marraskuulla jouluisia tunnelmia kotiin, niin kyllä jo uudenvuoden jälkeen tekee mieli koti riisua koristeista.
Tässä kuva jouluisesta kattauksesta.

lauantai 1. tammikuuta 2011

Pommi ja pamaus!





Vuoden vaihtumisen odotus on lapsista jännittävää aikaa! Uudenvuodenaattona lasketaan tunteja ja minuutteja koska ensimmäiset raketit alkavat paukkua.
Yleensä vietämme uutta vuotta ystävien tai sukulaisten kanssa.  Joulu vietetään niin perheen parissa että uutta vuotta on mukava juhlia isommalla porukalla.

Uuteen vuoteen niinkuin kaikkiin muihinkin juhlapyhiin kuuluu suurena osana hyvä ruoka.

Tänä Uuden Vuoden aattona leivoin kakun lasten makuun, mutta todellisuudessa ei lapset tätä syöneet vaan aikuiset:)


Jacky vanukastorttu

Pohja:
joulupipareita ja sulatettua voita

Täyte:
1prk maustettua vaniljarahkaa
1prk (200dl) kinuskikastiketta
2prk kuohukermaa vaahdotettuna
5 liivatelehteä

Päällinen:
5prk Jacky vanukasta kinuskinmakuista
3 liivatelehteä

Piparimurut ja voi sekoitetaan ja laitetaan irtopohjavuuan pohjalle leivinpaperin päälle.
Täyttee ainekset vain sekaisin ja kylmässä vedessä liotetut liivatteet sulatetaan pieneen vesitilkkaan ja kaadetaan massan joukkoon. Kakku jääkaappiin yön yli hyytymään.

Seuraavana päivänä päällinen; pieneen vesitilkkaan sulatetut liivatteet sekoitetaan vanukkaiden joukkoon ja kaadetaan kakun päälle.
Koristellaan mieleiseksi. Tässä kakussa sulatettua suklaata ja erilaisia nompparelleja.


Maissilastu salaatti

Jääsalaattia
Kurkkua
Tomaattia
Ananasta
Tummia siemenettömiä viinirypäleitä
Kidney papuja
Maissilastuja
Jauhelihakastike taco mausteseoksella

Kaikki salaatti ainekset pilkotaan ja laitetaan laakealla vadille. Jauhelihakastike taco pussin ohjeen mukaan kaadetaan päälle.
Yksi uudenvuoden ehdoton suosikki!!