perjantai 31. joulukuuta 2010

Onnellista Vuoden vaihtumista!

"Uuden vuoden taian tein,
sen sylissäni ulos vein.
Tuulen mukana sinulle heitin,
 pehmeillä toiveilla hellästi peitin,
ettei särkyisi taika vaan tulisi onnen aika!"

Onnellista Uutta Vuotta!

-pauliina

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Jouluaaton glögitorttu

.
.
Glögitorttu

Pohjana perinteisiä joulupipareita murskattuna ja sekaan sulatettua voita.
Täytteeseen laitoin vaniljarahkaa ja kuohukermaa sekä liivatetta. Päälle punaisen kiilteen tein glögistä ja liivatteesta. Koristeet ovat valkosuklaata, mantelilastuja, rusinoita, kanelitanko sekä valmiita koristelurakeita.


Ohje on ollut jo aiemin sivuillani, nyt vain hieman erilainen koristelu sekä punainen glögihyytelo on tällä kertaa tehty liivatteen avulla. Mielestäni se oli helpompi kuin hyytelösokerilla toteutettu versio.

torstai 23. joulukuuta 2010

Rauhallista Joulua!


Rauhallista Joulun aikaa lukijoilleni! Kiitos kuluneesta syksystä tuoreen blogini parissa. On ollut ihana nähdä ja seurata että niin moni sisustuksen ja kulinarististen nautintojen ystävä on löytänyt tiensä blogiini!
Kiitos ja rauhallista ja tunnelmallista Joulua sekä Onnellista vuoden vaihdetta,

-Pauliina

Punajuuripaistos

Punajuuripaistos

n.1kgPunajuuria
2kpl suolakurkkua
2 sipulia
2-4 kynttä valkosipulia
1prk ananasmurskaa
1pss manteli tai pähkinärouhetta
1pssaurajuusto murua
1tl valko- ja mustapippuria
1-2 tlsuolaa
2prk smetanaa
pinnalle juustoraastetta
Ripaus Jouluntaikaa!

Punajuuret raastetaan karkeaksi raasteeksi ja suolakurkut ja sipulit suikaloidaan joukkoon. Muut aineet joukkoon ja kaadetaan voilla voideltuun uunivuokaan ja päälle juustoraastetta. Paistetaan 200 astetta n.1h, mutta pienellä hauduttaen esim.150 asteessa pari tuntia, tulee mielestäni mehevämpi.

Ehdoton Joulupöydän suosikki!!

Rahkajäädyke

Rahkajäädyke

2prk valkosuklaa lime rahkaa
1 prk kuohukermaa
suklaarouhetta
sokeria
vaniljasokeria
piparimurua
After Eight nappeja

Rahka ja vaahdotettu kerma sekoitetaan sekaisin ja suklaa ja piparimurut lisätään sekaan sekä sokerit. Paparimurua voi laittaa myös välikerrokseen jos haluaa. Vuuan pohjalle after eight suklaapalat ja rahkaseosta päälle, kaikki jos piparimurut ovat joukossa. Tai puolet rahkaseosta suklaapalojen päälle ja piparimurua sen päälle ja loput rahkaseokset päälle.
Jäädytetään pakkasessa n.4 tuntia mutta mieluiten seuraavaan päivään. Helppo tehdä valmiiksi pakkaseen jo muutama päivä ennen juhlia. Maistuu suklaa ja kinuskikastikkeen kanssa!

tiistai 21. joulukuuta 2010

Jäälyhtyjä

Nyt on hyvät pakkaset tehdä jäälyhtyjä. Laitoin vesiämpärin aamulla ulos jäätymään n. klo 9.00 ja seuraavana aamuna n. klo 9.00 olivat sopivasti seinämät jäätyneet. Pakkasta oli 12 astetta.  Ovat kauniita, loistavat kuin lasi! Kokeilen jouluksi vielä jäädyttää sekaan tulppaaneita. Mukaan voi jäädyttää myös koivun oksia tai värjätä veden punajuuriliemellä tms. Minusta ovat kauneimpia kirkkaana.

torstai 16. joulukuuta 2010

Joulutähti

Jouluksi vaihdan yöpöydän lamppuihin kuvuiksi paperitähdet. Tuovat hämyisää valoa, itseasiassa voisin käyttää näitä muulloin, ovat niin kivan näköiset...

Joulutervehdykset



Tänä jouluna itsetehdyt lahjat ja leivonnaiset ovat pääosassa. Harmaapartaisia tonttuja muuttaa uusiin koteihin ja jouluista tuoksua välittyy ystäville ja sukulaisille leivonnaisten myötä:)



                                                   

Kermasitruunakakku

3 munaa
2kkp sokeria
3kkp kermaa
1/2 sitruunan mehu
1,5tl leivinjauhetta
3,5 kkp vehnäjauhoja

Munat ja sokeri vaahdotetaan ja muut aineet lisätään järjestyksessä joukkoon, kuivat aineet tietenkin ensin sekoitetaan keskenään eri kulhossa. Taikinan voi maustaa suklaalla, appelsiinin kuorella, mentelirouheella tms. Paisto 175 astetta n.45min.
Helppo ja nopea ohje. Kakusta tulee kostean mehevä.
Kuvan kakku koristeltu sulatetulla suklaalla.

Suklaakakku

Suklaakakku

4,5dl vehnäjauhoja
3,5dl sokeria
3/4 dl kaakaojauhetta
3/4 tl suolaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1dl suklaarouhetta
0,5dl mantelirouhetta
2dl kermaviiliä
1/2dl maitoa tai kermaa
2 munaa
150 g voita sulatettuna

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa ja joukkoon lisätään kermaviili-muna-maito seos, joka on vain sekoitettu keskenään toisessa kulhossa. Lopuksi voisula sekoitetaan joukkoon ja paistetaan 175 asteisessa uunissa n.40-50min. Kiertoilmalla kypsyy nopeammin.
Koristeltu sulatetulla suklaalla ja koristerakeilla.

Joulusauna

Saunan joulusiivous suoritettu! Kotitöistä se ehkä ikävin.. Mutta nyt kelpaa nauttia kuumista löylyistä ja kylmästä oluesta:) Sauna on myös mukava sisustaa vuodenaikojen mukaan. Tonttuja meillä siellä on aina ja kynttilöitä, niitä ehkä vähemmän kuitenkin poltellaan kesäaikaan...
Saunatonttu jää aina jälkilöylyihin kylpemään ...

tiistai 7. joulukuuta 2010

Joulusatu verhot

Ompelin lasten huoneeseen finlaysonin joulusatu kankaasta verhot. Leikkasin kuvion mukaan kankaan ja kanttinauhalla kanttasin alareunan. Ompelin kuviollisen kankaan valkoiselle kankaalle että sain yläosasta lumiseen maisemaan sopivan.
Samasta kankaasta tein myös lakanat sänkyihin.

Tryffelikakku

  • Tryffelikakku



  • 2,5dl vehnäjauhoja

  • 2 rkl  kaakaojauhetta

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vanilliinisokeria

  • 2 kpl kananmunaa

  • 1,5 dl fariinisokeria

  • 1 dl maitoa kädenlämpöisenä

  • 100 g voita sulatettuna 

  • 150g tryffelimurua


  • Kuivat aineet sekoitetaan ensin kulhoon tryffelimurun kanssa.
    Vaahdota munat ja fariinisokeri. Lisää kuivien aineiden joukkoon vuorotellen maidon ja voin kanssa muna fariinisokeriseos. Sekoittele varovasti taikinaksi.
    Paista 175 asteisessa uunissa n.40min. Saa jäädä hieman kosteaksi. Silikonivuokassa paistoaika on hieman lyhempi. Tämä tehty silikonivuokassa.
    Tällä kertaa laitoin koristeeksi vain tomusokeria. Kakku on kiva koristella myös sulatetulla valkosuklaalla. Nam!

    Kinkku pesto nappeja

    Itsenäisyyspäivänä glögin seuraksi tein kinkkupesto nappeja. Pohjana väinämöisen palttoonappeja ja ne voideltiin ruohosipuli-pesto (vihreä) tahnalla. Tämän päälle kinkkusuikaletta ja emmentel raastetta. Gratinoitiin 250 asteisessa uunissa n.10min.

    torstai 2. joulukuuta 2010

    Virkatut kuuset

    Virkkasin viime jouluna huopanen langasta kolme kartio kuusta. Kuuset olisi voinut huovuttaa pesukoneessa, mutta mielestäni ne olivat nätit myös tällaisenaan.