keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Syksyn satoa

Koristekurpitsoja on helppo kasvattaa itsekin. Koristekurpitsa on upea kasvi lehdistöltäänkin ja köynnöstävä kasvutapa tuo näyttävyyttä vaikka perennapenkkiin. Ja tietenkin se tuottaa upeita koristekurpitsoja syksyn iloksi:)

Sammalkartio


Tässä sammaleesta tehty koriste. Kartio tehty sanomalehdestä, mutta jatkossa käytän sammalaskarteluissa kanaverkkoa, koska siihen on helpompi sitoa/tökkiä sammal kiinni. Paperi oli liukas ja joutui käyttämään paljon rautalankaa. Tähän voisi vaikka joulun aikaan laittaa pienen valosarjan....

Suklaatäytekakku


Tällaisen suklaisen unelman tein eräille ystävilleni syntymäpäivälahjaksi. Tässä kakussa on runsaasti käytetty suklaata, kyseiset ystäväni TODELLA pitävät suklaasta:)

Mustaherukkatorttu


Lumipeitteen saanut mustaherukkatorttu. Amerikkalaisen juustokakun reseptiä hieman muunnellen, lisäsin joukkoon soseutettuja mustaherukoita ja vaniljatuorejuustoa. Todella hyvää vaniljakastikkeen kanssa:)

maanantai 27. syyskuuta 2010

Ruskan aikaa!

Ruska on nyt parhaimmillaan ja luonto oikein säteilee eri väreissä! Ihana kulkea metsässä ja katsella ja nauttia väreistä ja syksyn tuoksuista. Metsästä saa niin paljon voimaa ja ajatukset lähtevät uusille urille kun on aikaa ajatella hiljaisuudessa ja rauhassa. Monessa kaupungeissa ja kunnissa on paljon ihania metsiä ja laavuja joilla voi jokamiehen oikeuksia noudattaen viettää aikaa ja keittää vaikka nokipannukahvit! Ei muutakuin etsimään näitä paikkoja ja nauttimaan luonnosta! Ohessa kuva kodaltamme, jossa varsinkin nyt syksyllä vietämme paljon aikaa.

Atsalea

Atsaleakin viihtyy viileällä lasikuistilla. Viileä lasikuisti on hyvä paikka talvehdittaa kesäkukkia.

Lankaköynnös

Kesän ulkona ollut lankaköynnös viihtyy nyt valoisalla lasikuistilla, jossa on tarpeeksi viileä.

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Paperinaru ryijy laatalla


PAPERINARURYIJY LAATALLA

Tässä ryijyssä käytetty lattialaattaa, joita jäi yli lattian asentamisesta. Laattaan tehtiin n.10x10cm kokoinen aukko timanttileikkurilla. Sen jälkeen paperinaruryijy pohjaan ryijypistolla tehtiin samankokoinen ryijy.
Ryijypohja jätettiin muutamaa senttiä isommaksi kuin laatan aukko, koska ryijy liimattiin ylijääneistä reunoistaa aukon taakse.

Vaahteranlehti kranssi


VAAHTERAN LEHDISTÄ TEHTY KRANSSI

Vaahteran lehtiä laitetaan rautalankaan peräkanaa. Lehden kannat jätetään ulkosivulle. Rautalankaan pujotellaan lehtiä tiiviisti ja tiukennetaan välillä painaen lehtiä yhteen.
Kun kranssi on sopivan kokoinen, solmitaan rautalanka yhteen ja vielä tiukennetaan työntäen lehtiä toisiinsa rautalangan päästä.